Zioła w gastronomii
- By : Admin
- Category : Bez kategorii
serwis firmowe Bieszczady
Bez nich niedużo przypraw miałoby taki smak jak posiada. Dodają aromatu. Zioła popularnie w kuchni nazywane aromatami. Które z nich są najpopularniejsze? Z cała pewnością mięta. W sklepach zielarskich z reguły pozyskiwany produkt, też, jeżeli spytać o to, co najchętniej jest zdobywane, handlarzy sadzonkami, też wskażą naturalnie te zioła. Ubóstwiamy miętę, bo daje niesamowity smak goryczki, rewelacyjnie smakuje zaparzona bądź też w sałatkach owocowych. Wszystko, co miętowe jest solidne. W zależności od rodzaju kubków smakowych, naturalnie. Co jeszcze? Majeranek, dodawany do zup i sosów. Ma prawo być zakupiony suszony, jednak świeży jest jeszcze lepszy. Bazylia ze swoimi dwoma gatunkami: czarną i pospolitą. Te zioła mają akurat w sobie taki smak, czego nie da żaden odmienny. Dodawane do sałatek, serwowane do makaronu lub też trunków lub drinków. Ładne, kuszące eteryczne zapachy jednoczą nam się z relaksem, uciszeniem zmysłów lub ewentualnie ich aktywowaniem. Listek śwież
Brak komentarzy